Бодлива тел

Рафекс-М предлага бодлива тел, която осигурява отлично обемно покритие в комбинация с възпиращи бодли. Поцинкована бодлива тел е отличен продукт за изпълнение на огради и заграждение при усложнени условия.

Благодарение на издръжливата си структура, поцинкованата бодлива тел може лесно да се прилага при големи площи с по-малко опори, като по този начин осигурява значителна икономия на материалите.

При нас ще откриете следните видове телени огради с бодлива тел:

  • заварена бодлива телена ограда;
  • праволинейна бодлива телена ограда;
  • спирална бодлива телена ограда;
  • планарна бодлива телена ограда.
бодлива телена ограда

Заварена бодлива телена ограда

Заварена бодлива телена ограда има възпиращата характеристика посредством специално проектираните крилчати галванизирани профили чрез рязане с остри краища. Оформя се и се получава чрез заваряване с размер на отворите 10×15 cm.
Представлява модел бодлива тел със стандартен размер 35×250 см. Заварените елементи са естетически привлекателни, както и възпиращи.

бодлива телена ограда

Праволинейна бодлива телена ограда

Праволинейна бодлива телена ограда има възпираща характеристика посредством специално проектираните крилчати галванизирани профили чрез рязане с остри краища.

бодлива телена ограда

Спирална бодлива телена ограда

Спирална бодлива телена ограда е естетически приятна с висока степен на сигурност. Предпочитан модел който има по-висока възпираща характеристика.
Това е вид бодлива тел с носещи колове, направени във форма Y или V.Може да се полага както заедно, така и да се монтира на панелна ограда.

бодлива телена ограда

Планарна бодлива телена ограда

Планарна бодлива телена ограда са естетически привлекателни, както и за безопасност.

Това е вид бодлива тел, която отговаря на нуждите с прави стълбове може да се прилага върху панелни огради и огради от ковано желязо

Бодлива тел, тип „Еко“

Линеен проводник: 1,30 мм / Тел с шипове 1,50 мм.
Дължина на ролката: 200 м – 250 м.
Разстояние между бодлите: 7,5 см – 10 см.

Бодлива тел, тип „Класик“

Линеен проводник: 1,50 мм / Тел с шипове 1,70 мм.
Дължина на ролката: 200 м – 250 м.
Разстояние между бодлите: 7,5 см – 10 см.

Бодлива тел, тип „Лукс“

Линеен проводник: 2,00 мм / Тел с шипове 2,00 мм.
Дължина на ролката: 200 м – 250 м.
Разстояние между бодлите: 7,5 см – 10 см.

ПВЦ Боглива тел

Поцинкованата бодлива тел може да се изпълни с PVC покритие за по-голяма защита на материала, както и за естетически по-добър външен вид, който да допълни цялостния изглед на терена.

Защитна лента за ограда

Осигурява защита на частни и обществени сгради. Повишава сигурността на оградения имот. Защитните ленти от PVC намаляват шума, праха и вятъра, посредством уплътняване на отворите в оградите.
Лесно приложение при извити панелни огради, двойни огради, нестандартни форми и др.
Лентите могат да се почистват лесно. Могат да се перат или измиват с подходяща четка.
Поставянето е чрез лепене и сгъване при профилите от оградата.

Ограда от телена мрежа

Телената мрежа идеално изпълнява своите функции както в индустриална среда, така и за изпълнение на естетични и разнообразни форми за подобряване на архитектурния облик.
Този тип ограда може да се приложи както за екстериорен дизайн на градини, паркове, малки и средни дворни места, така и за интериорен завършек на различни обекти.
Малкото обемно тегло и лекотата на телената мрежа, я правят лесна за рязане по размер, както и удобна при изпълнение на монтажа.

Области на приложение:

> Огради и врати тип „крило“
> Предпазни заграждения в производства
> Изолационни работи
> Корабостроителна индустрия
> Рибни стопанства
> Декоративна украса
> Материал в строителната индустрия
> Предпазна мрежа в мазилките против напукване

Бодлива тел, тип “бръснач”

Бодливата тел, тип „Бръснач“, обикновено е овална форма и се използва при определени зони. Целта е да се увеличи максимално безопасността и да предотврати прескачане на оградата.

Този тип заграждения е особено предпочитан в райони, при което се търси сигурна и реална защита от неправомерно навлизане на външни лица. Бръсначите по телта, не режат, а се прикрепят само към нарушителите или друг предмет, влизащ в зоната с ограничен достъп.
Когато се изисква висока степен на сигурност, бодливата тел е най-доброто и безопасно решение.

Бодливата тел, тип „Бръснач“ може да се раздели на четири основни групи, в зависимост от областта на приложение и нуждите.

Тип 1 „Спирала“ – монтира се на места с височини от 45см, 60см и 90см. С бръснещо ножче с дебелина 0,5мм и остри краища. Има три вида конструкции: поцинкована стомана, неръждаема стомана с качество 304 и неръждаема стомана с качество 430. Тръбната форма, която се отваря навътре и навън, заема повече обемно пространство и увеличава безопасността.
Това е продуктът с най-голямо приложение при огради от тръбни стълбове.

Тип 2 „Планарна жилова тел“ – планарните бръсначи са с естетически добър външен вид, като са функционални и в същото време практични от гледна точка на безопасността. Този тип бодлива тел, който осигурява висока степен на защита от неправомерно навлизане на територията, може да се прилага върху огради с плосък стълб и огради от ковано желязо. Планарната жилова тел позволява захващане и чрез подвързване.

Тип 3 „Праволинейна жилова тел“ – въпреки, че е по-права и по-гъвкава в сравнение със спираловидната бръснарска тел, и двата типа бодлива тел изпълняват една и съща задала по отношение на сигурността. Има три вида конструкции: поцинкована стомана, неръждаема стомана с качество 304 и неръждаема стомана с качество 430. По същият начин се монтира на височина 45см, 60см и 90см. Има бръснещо ножче с дебелина 0,5мм и остри върхове.

Тип 4 „Центрирана тел, тип бръснач“ – центрираната тел се различава от другите типове по своята структура и външен вид. Центрираните бръсначи допринасят за естетичния вид на оградата, като посредством специфичната си форма, предотвратяват катерене по оградата.
Центрирана бодлива тел може да се изпълни в зелен или сив цвят. Този тип тел е най-използвана при площадки, паркове и градини, както и при частни имоти и обществени терени.
Центрирана тел, тип „бръснач“ е с голяма здравина и е почти невъзможно да се счупи или огъне.
Преодоляването на огради изпълнени с този тип бодлива тел е много трудно.

Рафекс-М е българска компания, специализирана в проектиране, доставка и монтаж на оборудване за складове и магазинихладилни витринителени оградиоградни вратибариери и спортни игрища.