Тревни огради, които предлагат Рафекс-М са специален декоративен строителен материал, използван за предотвратяване на видимостта на интериора, когато се гледа отвън. Тъй като наподобяват естествените растения по цвят и форма, те създават различна декоративна красота.

Тревната ограда е продукт с широка област на приложение. Основното и предназначение е за покритие на площи и стени, за обозначаване на граници и територии.
Тревната ограда много често се използва с декоративна цел в частни и обществени сгради. Може да се използва и като декоративна градинска ограда и ландшафтна ограда за оформяне на общата визия на обектите.

Какво е тревна ограда?

Тревната ограда е специален декоративен строителен материал, използван за предотвратяване на видимостта на интериора, когато се гледа отвън.

Характеристики на тревни огради

– Тревните огради не причиняват визуално замърсяване в зоната, където се поставят.
– Тъй като наподобяват естествените растения по цвят и форма, те създават различна декоративна красота.
– Тези материали, които се използват в продължение на години без специална поддръжка, също са функционални от гледна точка на техника и безопасност.
– Те не се увреждат от ултравиолетовите лъчи.
– Те осигуряват зелен цвят през лятото и зимата.
– Те могат да се мият и почистват по всяко време и не се запалват от огън.
– Височина: 80-1 00-1 20-1 50-200см
– Дължина на ролката: 10м
– Диаметър на ролката: 40см
– Плътност: 2.700 gr/m2
– Поцинкована тел: 1,60×2:3,20 mm двойно усукана горещо поцинкована
– Изкуствена трева: PVC трева с UV защита
– Негорим: В2 тип незапалим материал

Как да поставете тревна ограда?

Закрепва се към панелни огради с различни варианти на форма и цвят. Може да се монтира върху съществуващи огради. Може да се монтира и от външната страна на сградата, на стените, на парапетите от ковано желязо. Продуктът е вързан с тел за завързване под формата на руло. Това е лесен продукт за инсталиране. Можете лесно да го сглобите сами, когато пожелаете.

Основни области на приложение на тревната ограда:

> Тревни оградни панели
> Тенис кортове, Футболни игрища, Волейболни игрища
> Градини, Очертаване на граници
> Индивидуални зони, Декорация
> Много други

Изкуствен тревен килим – футболен тревен килим

Футболният тревен килим осигурява високо издръжлива инфраструктура на футболните терени. Подходящ е за всякакви климатични условия. Покритието има по-добри експлоатационни характеристики от естествената тревна настилка, тъй като се влияе по-малко от промените в атмосферните условия.

Благодарение на водопропускливостта си, тя изсъхва много по-бързо от естествената трева. Килимът от изкуствена трева намалява разходите за напояване до нула и минимизира другите разходи за поддръжка. Може да остане в непроменен вид през цялата година, без да изисква почти никаква поддръжка.

Килимът от изкуствена трева е подходяща за всякакви климатични и географски условия и има дълъг експлоатационен живот.

Изкуствен тревен килим – пейзаж тревен килим

Тревният килим се произвежда в различни модели, има декоративни функции, произведен е от PVC материал, устойчив на слънчевото греене. Тревният килим се произвежда от специални прежди в диапазона 5-55мм и може да се използва както за спортни цели, така и за декоративни цели.

Тревните килими с латексово основно покритие са много издръжливи продукти.

Килимът от изкуствена трева има широко разпространение през последните години.

Предимствата му са, че за разлика от естествената трева, не изисква поливане и косене, и също така запазва естетическите си параметри през цялата година.

Какви са предимствата от използването на тревен килим?

Използването на тревен килим има редица предимство, а именно:
> Дълготрайност – Можете да използвате изкуствения тревен килим средно 10 години.
> Лесна поддръжка – Грижата за килима е лесна и не изисква много време (четкане, метене, пръскане с вода).
> Икономичност – Синтетичният тревен килим е много икономичен в дългосрочен план, тъй като не изисква напояване, косене и торене като естествената трева.
> Не се влияе от дъжд – Килимът от естествена трева не се влияе от дъжд и не се деформира, за разлика от естествената трева.
> Незапалим – Тревният килим не гори когато влезе в контакт с огън. Топенето се получава само в областта където пада искрата. Обгорената зона може лесно да бъде поправена.
> Широко приложение – Тревният килим има широко приложение като покритие за футболни и голф игрища, тенис кортове, детски площадки, градини, тераси и покриви.
> Повишава представянето на спортистите – Спортните игрища, използващи килими с изкуствена трева, влияят положително на представянето на спортистите.
> Намалява риска от нараняване – Рискът от нараняване е много по-нисък при терени покрити с изкуствена трева.

Зони за използване на тревен килим:

> Зони за бягане
> Паркове
> Детски площадки
> Търговски центрове
> Спортни съоръжения
> Хотели и ресторанти
> Тераси и балкони
> Градински декорации

Грижа за тревен килим:

Поддръжката веднъж седмично/месечно е достатъчна за изкуствения тревен килим. За седмична поддръжка на изкуствен тревен килим се прилага пръскане с маркуч и обикновено обезпрашаване. Ежемесечно трябва да почиствате мръсотията, праха и листата, натрупани върху тревния килим, с помощта на метла, гребло и четка. Замърсените зони могат да се почистват с топла вода и сапун.